Wiezen ictbram

Single Player versie

Dit is de versie van het spel om enkel tegen computerspelers te spelen.
Hiermee is het mogelijk om zonder af te spreken of zonder een actieve internet connectie te spelen op bijvoorbeeld de bus of als u snel eventjes wilt wiezen tussendoor.
De spelregels staan bij spelregels beschreven.

Er is lang gewerkt aan de multiplayer versies, veel code ervan is samengebracht in deze app en er is extra logica geschreven om de computerspelers moeilijker te maken zodat u een leuke spelervaring kan hebben.

Momenteel zijn er web, windows, mac en android versies.
De meest recente online versie is 1.2.0 voor windows, android en web in flash, bijgewerkt op 22/05/2017.
Voor mac is het tevens 1.2.0, bijgewerkt op 28/05/2017.

Voor android staat de app in de Google Play Store, of u kan het laatste APK installatie bestand downloaden om te installeren zonder de google play store. google play button

Voor windows kan u kiezen uit een installatie bestand en een zip bestand met wiezenDesktopSinglePlayer.exe in waarmee u het spel kan starten.
De windows versie werkt op xp, vista, 7, 8 en 10.
32 en 64 bit.
Dit werkt tevens onder wine op linux.

Voor mac is er een zip bestand met wiezenDesktopSinglePlayer.app in waarvan u het spel kan uitpakken naar uw applicaties.
Standaard zal u het bestand niet kunnen starten omdat het niet uit de apple app store komt.
Na het zip bestand te downloaden en uit te pakken door er op te klikken, kan de beveiligings waarschuwing van dit gedownloade, uitvoerbare bestand worden uitgeschakeld met het volgende commando in een terminal venster:
xattr -d -r com.apple.quarantine ~/Downloads/wiezenDesktopSinglePlayer.app

Er is tevens een web versie in flash beschikbaar. Die is gepubliceerd op http://ictbram.be/singlePlayer
De mensen onder linux kunnen het hiermee tevens spelen onder google chrome. Op chromebooks werkt het uiteraard ook.
Andere browsers hebben de afzonderlijke plugin van Adobe nodig om daar te kunnen spelen.
Indien uw scherm te klein is, zullen er scrollbalken verschijnen, maar om dit op te vermijden, is er in deze versie de mogelijkheid om fullscreen te gaan door op de f toets te drukken.
Het weergave venser van de browser moet groter zijn dan 520px breed en 700px hoog.

Versie 1.1.4

Bestanden met deze oudere versie van 09/10/2015:
Android APK bestand
Windows installatie bestand, Windows zip bestand
Mac zip bestand

Schermafdrukken

Treedt de kamer binnen scherm.
Hier kan u uw spelersnaam ingeven. Standaard zal die op Speler staan.
De naam en moeilijkheid die hier wordt ingegeven, wordt onthouden voor de volgende spelletjes.
Indien uw toestel een hoge resolutie heeft en de lettertjes te klein zijn, kan u de zoom slider zien en gebruiken om in te zoomen. Dat werkt hetzelfde zoals bij de hulmiddelen, onderaan op deze pagina beschreven.
screenshot Treedt de kamer binnen scherm

Hier kan u ook de moeilijkheid kiezen. Bij gemakkelijk volgen de computerspelers de regels, maar gaan ze een willekeurige kaart gooien. Deze logica is overgenomen van de eerste webversie.
Bij normaal wordt het al wat moeilijker. Hier is veel nieuwe logica voor aangemaakt om een leuke spelervaring te hebben.
Druk op Ok om het spel te starten.
screenshot Treedt de kamer binnen scherm moeilijkhed

Hoe het spel verder te spelen staat beschreven bij de SPELREGELS

In het speelzicht zijn er onderaan 3 tabs welke u kan opendoen: berichten, score en hulpmiddelen
Bij berichten wordt de informatie van het huidige spel afgedrukt, wie er voor gaat, wie er wint. Dat is de belangrijkste tab en kan best open bijven staan om het spelverloop goed te kunnen volgen.

screenshot

Bovenstaand scherm is met de hulpmiddelen tab open. Je kan de laatst gevallen slag van het huidige spel altijd inkijken door op de bijhorende knop te drukken.

De knop "herverdeel de kaarten" breekt het huidige spel af en alle kaarten worden herverdeeld dan. De punten zullen behouden blijven van de partij, enkel die van het spelletje waar u aan bezig was, worden niet onthouden.
Op deze manier moet je het spel niet volledig herstarten. In een reƫel spel mag dit enkel als iedereen past, of er zich een probleem voordoet met het verdelen van de kaarten. Daarvoor zat de mogelijkheid er oorspronkelijk bij, in deze single player versie is dat blijven staan.

Naargelang u in de Android, Desktop of webversie zit te spelen zit er daarna een klein verschil. In de webversie is er de mogelijkheid om fullscreen te kunnen gaan door middel van de "f" toets in te drukken. Dat staat daar vermeld. screenshot

Bij een lage resolutie van bijvoorbeeld 1024 x 768 is dit aangewezen, dan zullen er geen scrollbalken meer komen te staan.

Om te zien of het spel veel wordt gespeeld en hoe lang, wordt er Google Analytics gebruikt. Deze tracking kan worden uitgezet door Google Analytics tracking op off te zetten. Deze instelling wordt bewaard voor volgende spelletjes.

De sceenshot met hulpmiddelen hier iets boven is van de webversie.
Onderstaande is een screenshot van de Desktopversie waar dat scherm hetzelfde is als de android versie.screenshot

Als u op de knop "laatste slag inkijken" klikt, ziet u de kaarten van de laatste slag. screenshot

Indien u een hele hoge resolutie hebt op uw tablet, de tekst is niet goed leesbaar, dan staat er tevens de zoom slider en herschaal knop tussen zoals op volgend screenshot:
screenshot hulpmiddelen zoom herschaalknop

Als u dit gebruikt, dient dit binnen de 5 seconden bevestigd te worden, indien niet u dat niet doet of kan doen, springt de app terug naar de vorige resolutie.
screenshot hulpmiddelen herschaal bevestiging

Onderaan staat er nog een info knop, die geeft een scherm met een verwijzing naar de auteur, Bram Joris, zijn website, http://ictbram.be/wiezen en de versie nummer van de applicatie in gebruik.

Bij de app versies staat helemal onderaan een exit knop om de app af te sluiten.
Er zal een bevestiging worden gevraagd na daar op te drukken.

screenshot info